Yoga i små, personliga grupper

Hos oss yogar vi i mindre grupper upp till 10 personer, vilket gör våra klasser omhändertagande och personliga. Det gör också att instruktören kan uppmärksamma och hjälpa alla deltagare på ett annat sätt än i stora grupper. 

Det går även att boka privatlektioner i yinyoga.

SCHEMA YOGASALEN:

Onsdagar kl 17.30-18.30 Postural Yoga

Saltyoga hittar du här.

Postural Yoga

Postural Yoga Postural Yoga™ är en träningsform som går ut på att aktivera och stärka hållningsmusklerna. Med hjälp av träningen kan du korrigera obalanser och felbelastningar och bli av med stelheter. Postural Yoga grundades 2015 av Rebecca Reis. I vissa yoga-pass använder vi terapibollar i nät för att släppa på spänningar. Inga förkunskaper krävs och all utrustning du behöver finns i lokalen. Vi träffas i små grupper, max 8 deltagare. Har du begränsningar så anpassas övningar så att de passar just dig, det är det fina med små grupper.

Tid: Onsdagar 17.30-18.30 (60 min) (31 januari-6 mars)

Lärare: Anna Raninen (utbildad instruktör i Postural Yoga™, Kundaliniyoga och Medicinsk yoga)

Pris: 900 kr för hela kursen (6 ggr), 170 kr för enstaka pass

Boka genom att maila posturalyogaanna@gmail.com

Privatlektion Yinyoga eller Lymfatisk yoga (OBS i Yogasalen – Privatbokning av Saltyoga endast per email info@stockholmsaltspa.se)

Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar och vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hatha-yoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att ”komma in” i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet som löpning, styrketräning och mer dynamiska yogaformer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad livsstil och högt tempo. Under det här passet öppnar vi sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader så att de blir smidigare och mer elastiska.

Lymfatisk Yoga är ett koncept utvecklat av Eva Demburg, yogalärare och Diplomerad Lymfflödesmassör, baserat på välkända lymfatiska rörelser samt utifrån egen insikt inom yogan och lymfsystemet.

Klassen inleds med en speciell teknik av egenmassage och andningsövningar som aktiverar lymfvätskan att öka sin pumptakt i kroppen. Vi övergår till mjuka yogaflöden, öppnar upp runt skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en kort avslappning.