Yoga i små, personliga grupper

Hos oss yogar vi i mindre grupper kring 10 personer, vilket gör våra klasser omhändertagande och personliga. Det gör också att instruktören kan uppmärksamma och hjälpa alla deltagare på ett annat sätt än i stora grupper. 

Det går även att boka privatlektioner i yinyoga.

Saltyoga hittar du här.

Yogasalen

Må Bra -yoga

Kravlös Yoga, Må bra – Yoga där ledorden är kravlöshet och näring.

Klassen som vi samskapar är anpassad för nybörjare, medelutövare och de som sätter sin sinnesro som topp – prioritet. Platsen är härliga Stockholm Saltspa i Gamla Stan.

Detta är en Yoga-klass där vi tillsammans skapar en atmosfär för att vara och landa i vardagen.

Ett möte där vi tillsammans varvar ner, släpper alla krav och måsten. Vi skalar av och bygger upp en del från dagen som varit. När vi efter vårt möte kommer hem till våra liv i vardagen är vi uppfyllda och närade med energi… Om vi sedan vill kan vi ge kärlek och omsorg till vår omgivning från en plats av överflöd.

Metoderna vi använder för att landa är Hatha-Yoga, Kriya-Yoga och mjuka andningsövningar..

Hatha-Yogan vi använder är en enklare form av rörelse, där vi jobbar med flexibilitet och inre core-styrka.. Alla deltagare jobbar efter sin egen individuella kapacitet för att i vardagen klara av de fysiska prövningar som ofta kommer i form av smärta och stelhet.

Tid: Tisdagar och Torsdagar 17.00-18.15

Lärare: Fredrik Sevelin

Pris 75 min:  250 kr.

Ashtangayoga

Ashtanga yoga är en dynamisk yogaform från Mysore, södra Indien. En fast serie ställningar (asanas) binds ihop med en viss andningsteknik (ujjayi) tillsammans med specifika rörelsesekvenser som utförs i takt med andningen (vinyasa).

Andningstekniken och rörelserna i kombination med så kallade kroppslås (bandhas) gör så att du svettas. Svettningen gör dig mer flexibel och hjälper dig att rensa ut gifter och slaggprodukter.

Huvudfokus ligger på andning, koncentration och medveten närvaro. Med regelbunden praktik blir du också vig, stark och vältränad.

 

På måndagar kl 17.30 -19 har vi Fortsättningskurs i Ashtanga Yoga.

Yinyoga

Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar och vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hatha-yoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att ”komma in” i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet som löpning, styrketräning och mer dynamiska yogaformer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad livsstil och högt tempo. Under det här passet öppnar vi sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader så att de blir smidigare och mer elastiska.

Shamanic Flow

Med inspiration från animalistic movements och den shamanistiska kärleken till moder jord flödar vi genom sköna beats och dynamisk andning. Kom och upptäck nya skrymslen och vrår i kropp och sinne!