Yoga i små, personliga grupper

Hos oss yogar vi i mindre grupper upp till 10 personer, vilket gör våra klasser omhändertagande och personliga. Det gör också att instruktören kan uppmärksamma och hjälpa alla deltagare på ett annat sätt än i stora grupper. 

Det går även att boka privatlektioner i yinyoga.

Schema Yogasalen Sep 2021

Saltyoga hittar du här.

Yoga För Återhämtning (Restorative Yoga)

I denna yogaklass ges en möjlighet till djup avslappning, återhämtning och att komma i kontakt med det helt prestationslösa varandet.

Vi använder kuddar, filtar och block som stöd och ligger i kroppsanpassade ställningar som får kroppen och sinnet att vila på djupet.

Klassen kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp. Denna form av yoga har visat sig ha en positiv effekt vid stressymptom och utbrändhet då även hjärnan ges tillfälle att vila och läka.

Maria skapar en lugn och trygg miljö där du tillåts komma djupt in i vila och avslappning.

(Ta gärna med en tunn sjal eller scarf att ha över ögon och hjässa)

Tid: Torsdagar 15.30-17

Lärare: Maria Halldén 

Pris: 180 kr, klippkort 10 ggr 1450 kr

Yoga för Stelisar

Är du den som säger att yoga inte är för dig? Du känner dig mer som ett kylskåp än en nedåtgående hund? Är baksida lår stela som furuplankor och du tippar gärna bakåt om du sätter dig ner på golvet?

Då är denna klass för dig! Yoga för stelisar fokuserar på att göra din kropp mer medgörlig i vardagen och inte på att knyta benen bakom huvudet. Vi släpper spänningar och stress genom andning och lättillgängliga rörelser. Vi yogar för att bli mer bekväma i våra kroppar och inte för selfies i solnedgången.

Maria välkomnar dig precis så stel som du är!

Tid: Torsdagar 17.30-18.30

Lärare: Maria Halldén 

Pris: 180 kr, klippkort 10 ggr 1450 kr

Vinyasa Flow

Vinyasayoga är en utveckling av den dynamiska yogaformen Ashtanga. Vinyasayoga innefattar traditionellt flera repetitioner av solhälsningen som värmer upp kroppen och förbereder för resterande asanas (övningar). Precis som Ashtangayoga, inkluderar Vinyasa positioner och övergångsrörelser, länkade tillsammans med medveten andning. Passar dig som vill ha en mer fysisk utmanande yogaklass. Nivå: För alla

Tid: Söndagar 18.45-20.00 (75 min)

Lärare: Sanna Ansaldo 

Pris: 180 kr, klippkort 10 ggr 1450 kr

Rocket Vinyasa 

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik baserad på Ashtanga Vinyasa Yoga, skapad av Larry Schultz.

Rocket innehåller många spännande armbalanser, inversioner och bakåtböjningar. Rocketyogan är en mer lekfull form av ashtanga, med fler utmanande positioner och mycket mer flow.

Precis som i Ashtanga och Vinyasa är andning och bandhas centrala begrepp, men framför allt stimulerar Rocket det som är energigivande och roligt med yoga.

Tid: Onsdagar 18.15-19.15 (60 min)

Lärare: Sanna Ansaldo 

Pris: 180 kr, klippkort 10 ggr 1450 kr

Yinyoga Privatlektion

Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar och vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hatha-yoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att ”komma in” i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet som löpning, styrketräning och mer dynamiska yogaformer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad livsstil och högt tempo. Under det här passet öppnar vi sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader så att de blir smidigare och mer elastiska.

Barre Flow

Barre är en träningsform inspirerad av balett, yoga och pilates. Träningen görs med enklare vikter och kroppen som främsta redskap. Fokus ligger på styrkeövningar varvat med balans och flexibilitetsmoment som tränar hela kroppen. Perfekt för dig som vill bygga en stark, uthållig och rörlig kropp!

Ingen tidigare danserfarenhet krävs och övningarna går att anpassa till din nivå.

Tid:  PAUSAD TILLSVIDARE

Lärare: Sanna Ansaldo

Pris 60 min:  180 kr, klippkort 10 ggr: 1450 kr