Andas lätt, relaxa och bli frisk

Tak, väggar och golv är täckta av bergsalt. Vårt saltrum gör dig överraskande pigg och fullkomligt avslappnad. Tack vare sin antiseptiska verkan förstör saltet bakterier, virus och svampar så att ditt immunförsvar stärks. Många som besväras av allergi, astma eller förkylning återvänder till oss när de upptäcker saltets förmåga att rensa luftvägar och bihålor.

Saltbehandlingen lindrar:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Förkylning, nästäppa och nedsatt syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Besvär med bihålorna

De flesta av våra kunder väljer att kombinera saltbehandlingen med ljusterapi.

Solen finns i Gamla Stan

Känns det som att du går i idé under vinterhalvåret?

Många lider av mörkret på våra breddgrader och en del drabbas av höst- och vinterdepressioner. Bristen på dagsljus gör många irriterade och trötta. Hjärnan går på sparlåga. Inte blir det bättre av att det kan gå ut över våra relationer och göra oss mindre sociala. Vi är beroende av dagsljus. Ljusterapi tillgodoser ditt ljusbehov genom ett ljusbad som är kring tio gånger starkare än ljuset i ett väl upplyst kontorsrum.

Precis som solen stimulerar ljuset våra må-bra-hormoner och gör dig piggare, gladare och mer harmonisk redan efter en behandling. Helt klätt i salt är saltrummet en perfekt miljö för ljusterapi eftersom ljuset reflekteras som på gnistrande vit snö.

Hur det går till

Du sitter bekvämt i saltrummet i 45 min och låter saltet verka. Ta gärna med dig lätta kläder, som t-shirt eller linne och shorts. Vi har fina morgonrockar som du kan hyra för 50 kr eller köpa för 250 kr.

Saltet är antibakteriellt och härligt att gå på, så vi rekommenderar att du går in barfota. Gästerna sitter i bekväma vilstolar och andas in saltet i luften som fylls på av en saltgenerator. På en av väggarna växlar sköna naturbilder och det enda som hörs är diskret, meditativ musik (om du väljer att boka hela rummet för ett sällskap, bestämmer du själv hur du vill ha det).

Fungerar det verkligen?

Saltbehandling har vetenskapligt stöd: läs mer.  

För bästa effekt av ljusbehandlingen rekommenderas flera behandlingar i veckan under 2-3 veckor. Ljusets främsta effekt är att stimulera hjärnans må-bra-hormoner oxytocin, endorfin och melatonin. Vi använder marknadens starkaste och mest innovativa ljusterapilampor som är godkända för medicinskt bruk av Det Norske Veritas och följer EU-direktiven. De har ett opaliskt UV-bländningsskydd och enfärgat ljus vilket gör ljuset mycket rent.

Priser och tider

Saltrumsbehandling med ljusterapi 45 min, vardagar till 16.00: 250 kr. Efter kl 16:00 samt under helger: 300 kr.

Klippkort 10ggr

Med eller utan ljusterapi, vardagar före 16.00: 1 990kr. Alla tider: 2 390kr.

Klippkorten är inte personliga – fler kan dela på ett kort. Klippkorten kan endast köpas på plats i vår butik.

Saltrummet kan även bokas för företag och privata sällskap. Läs mer

Ge bort en saltbehandling med ljusterapi.

Du kan köpa presentkort hos oss för valfritt belopp. Presentkort kan köpas på plats i butiken eller postas mot betalning via Swish.