Andas lätt, relaxa och bli frisk

Tak, väggar och golv är täckta av bergsalt. Vårt saltrum gör dig överraskande pigg och fullkomligt avslappnad. Tack vare sin antiseptiska verkan förstör saltet bakterier, virus och svampar så att ditt immunförsvar stärks. Många som besväras av allergi, astma eller förkylning återvänder till oss när de upptäcker saltets förmåga att rensa luftvägar och bihålor.

Saltbehandlingen lindrar:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Förkylning, nästäppa och nedsatt syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Besvär med bihålorna

De flesta av våra kunder väljer att kombinera saltbehandlingen med ljusterapi.

Solen finns i Gamla Stan

Känns det som att du går i idé under vinterhalvåret?

Många lider av mörkret på våra breddgrader och en del drabbas av höst- och vinterdepressioner. Bristen på dagsljus gör många irriterade och trötta. Hjärnan går på sparlåga. Inte blir det bättre av att det kan gå ut över våra relationer och göra oss mindre sociala. Vi är beroende av dagsljus. Ljusterapi tillgodoser ditt ljusbehov genom ett ljusbad som är kring tio gånger starkare än ljuset i ett väl upplyst kontorsrum.

Precis som solen stimulerar ljuset våra må-bra-hormoner och gör dig piggare, gladare och mer harmonisk redan efter en behandling. Helt klätt i salt är saltrummet en perfekt miljö för ljusterapi eftersom ljuset reflekteras som på gnistrande vit snö.

Hur det går till

Du sitter i saltrummet 45 min och låter saltet verka. Ta gärna med dig lätta kläder, som t-shirt eller linne och shorts. För att få optimal effekt av behandlingen bör man utsätta så mycket hud som möjligt för salt och ljus. Behandlingen är dock mycket avslappnande, och när vi slappnar av blir vi alltid lite frusna, så om du är frusen av dig kan det vara bra att ha varmare kläder. Temperaturen i rummet under behandlingen är ca 22-24 grader, beroende på om behandlingen är med eller utan ljusterapi. Saltets effekter minskar om värmen i rummet höjs.

Vi har fina morgonrockar som du kan hyra för 50 kr eller köpa för 350 kr om du inte har med dig byteskläder. Det finns även filtar att låna i saltrummet.

Saltet är antibakteriellt och härligt att gå på, så vi rekommenderar att du går in barfota. Gästerna sitter i bekväma vilstolar och andas in saltet i luften som fylls på av en saltgenerator. Diskret, meditativ musik spelas i bakgrunden (om du väljer att boka hela rummet för ett sällskap, bestämmer du själv hur du vill ha det). 

Kom gärna ca 15-20 min innan behandlingen så du hinner byta om i lugn och ro och ta en kopp te om du vill. Ta med hänglås. 

För både din egen avkoppling och för andras trevnad ber vi dig att inte prata under behandlingen och att inte ta med mobiltelefon i saltrummet.

Vi rekommenderar att inte duscha direkt efter behandlingen – ju längre saltet får verka på huden, desto bättre.

Rådfråga din läkare innan du besöker saltrummet om du har högt blodtryck (hypertension), hypertyreos, hjärtproblem, sjukdomar i blodet eller cancer. Avvakta med besöket om du har infektion i kroppen / feber. 

Fungerar det verkligen?

Saltbehandling har vetenskapligt stöd: läs mer.  

För bästa effekt av ljusbehandlingen rekommenderas flera behandlingar i veckan under 2-3 veckor. Ljusets främsta effekt är att stimulera hjärnans må-bra-hormoner oxytocin, endorfin och melatonin. Vi använder marknadens starkaste och mest innovativa ljusterapilampor som är godkända för medicinskt bruk av Det Norske Veritas och följer EU-direktiven. De har ett opaliskt UV-bländningsskydd och enfärgat ljus vilket gör ljuset mycket rent.

Priser och bokningsinfo

Saltrumsbehandling med ljusterapi 45 min, vardagar till 16.00: 250 kr. Efter kl 16:00 samt under helger: 300 kr.

Under perioden 1 Oktober – 31 Mars kan vi erbjuda Saltrumsbehandling UTAN ljusterapi endast i samband med privatbokning av saltrummet.

Bokning sker via Bokadirekt – använd bokningsknapparna ovan för att komma direkt till Bokadirekt. På Bokadirekt ser syns alla lediga tider och antalet lediga platser. Under betalningsalternativen kan man välja att betala på plats eller med Klarna. Har du klippkort eller presentkort, välj Betalning på plats. Välj därefter antalet platser du vill boka.

Avbokning till saltrumsbehandling och yogaklasserna ska ske senast 6 timmar innan. Andra avbokningsregler gäller för event. Avbokningskoden finns i bokningsbekräftelsen. Har flera personer bokats vid samma bokning ska varje person avbokas var för sig. Hittar man inte sin avbokningskod kan avbokning göras via email (endast under bemannade tider), men för att avbokningen gjort per email eller telefon ska gälla måste det ha bekräftats av oss. Oavbokad besök / sen avbokning debiteras.

Klippkort 10ggr

Med eller utan ljusterapi, vardagar före 16.00: 1 990kr. Alla tider: 2 390kr.

Klippkorten är inte personliga – fler kan dela på ett kort. Klippkorten kan köpas på plats i vår butik, alternativt genom swish 1233600467 / bg 815-5921 – då erhålls kortet vid nästa besök.

Saltrummet kan även bokas för företag och privata sällskap. Läs mer

Ge bort en saltbehandling med ljusterapi.

Du kan köpa presentkort hos oss för valfritt belopp. Presentkort kan köpas på plats i butiken eller postas mot betalning via Swish 1233600467.