Kombinera saltets och yogans hälsoeffekter

Att yoga  vårt saltrum är en magisk upplevelse. Välj mellan yinyoga, kundaliniyoga, yoga nidra eller pranayama. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas.

Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Förkylning, nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Problem med bihålorna

Pris drop-in: 350 kr; klippkort 10 ggr: 2750 kr

Varmt välkomna!

Salt Yinyoga

Öva dig i mindfulness på vår soliga, sköna saltstrand. Vi tränar oss att släppa taget och att vara i nuet. Saltet får oss att sjunka djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet. Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Stela höfter, baksidor av ben och vader öppnas sakta upp och blir smidigare och mer elastiska.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan strävar inte efter ”perfektion” i en slutposition. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad, prestationsinriktad livsstil. 

Tid: Onsdagar 09-10.15 (75 min),  Torsdagar 9.30-10.45  (75 min) och 19.00-20.30 (90 min), Lördagar 10-11.30 (90 min, ojämna veckor), Söndagar 10-11.30 (90 min)

Mirva Johansson (onsdagar och torsdagförmiddagar samt lördagar), Maria Halldén torsdagar och söndagar

Pris 75 min / 90 min: 350 kr.

Saltyoga

Saltyoga Medicinsk

Varmt välkommen till en yogaklass med fokus på att släppa stress och spänning, för att kunna landa i djup avslappning.

Vi gör enkel yoga hämtad från kundalini, hatha och yin med den medicinska effekten att de aktiverar det parasympatiska nervsystemet, som får dig slappna av och startar kroppens  självläkning. Vi jobbar mycket med rygg, axlar och nacke, där stress och spänningar ofta sätter sig.

Balanserande andningstekniker och meditationer med och utan mantran är en självklar del, och varje klass avslutas med en lång och välgörande vila.

Tid: Tisdagar 19-20.30 

Lärare: Tia Jumbe

90 min: 350 kr

Saltyoga Nidra Soundbath

Under denna 90 minutersklass kommer du att uppleva den kraftfullt avkopplande effekten som Yoga Nidra har på såväl din fysiska, mentala som emotionella kropp. Yoga Nidra är en ledd meditation liggandes på rygg i Savasana med stängda ögon. Det enda du behöver att göra är att lyssna på instruktionerna och fokusera på att inte somna. Under meditationens djupaste stadie spelas ett ljudbad genom en uppsättning Himalayan Singing Bowls, vars toner och vibrationer mjukar upp såväl muskler som sinne och fördjupar din meditation och avslappning.
Klassen inleds med Pranayama (andningsövningar) som kommer att grunda dig och fungera som en förberedelse för meditation.
Denna klass kräver ingen förkunskap i vare sig meditation eller Yoga Nidra, och passar såväl nybörjare som erfarna.  

Tid: OJÄMNA VECKOR: Onsdagar 19.15-20.45, JÄMNA VECKOR: Lördagar kl 10-11.30 och Söndagar 17-18.30

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 350 kr

SaltMeditation med Ljusterapi

Sätt dig ner, andas in det välgörande saltet, öppna ögonen och lät dem absorbera ljuset. I den här meditationen sitter vi med ögonen öppna och fokuserar blicken på ett enda objekt framför oss. Sedan sluter vi ögonen och håller dem stängda en liten stund, till att vi återigen öppnar dem och fokuserar blicken på objektet framför oss – samtidigt som vi andas. Så simpelt!
Kombinationen av det antiseptiska och allmänt välgörande saltet i saltrummet, meditationen och den uppiggande ljusterapin är underbar.
Klassen inleds med pranayama och avslutas med shavasana.
Klassen kräver ingen tidigare erfarenhet av meditation. Ha gärna bekväma kläder på dig som inte är ömtåliga då det kan komma salt på dem. Kortärmat är att föredra för att få maximal effekt av saltet och ljuset.

Tid: Måndagar kl 19-20 

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min: 350 kr

Saltyoga Pranayama

Kombinera det magiska saltrummets alla fördelar med andningsträning och meditation.

Pranayama är en av de mer stilla och meditativa delarna av den klassiska yogatraditionen. Förutom den traditionella aspekten av pranayama påverkar också andningsträning ditt nervsystem då andningen i sig har en direkt koppling till detta. Du får en introduktion till anatomin kring andetaget, hur det påverkar både vår fysiska och mentala hälsa samt genomgång av en rad andningsövningar. Inga förkunskaper krävs.

Tid: JÄMNA VECKOR: Onsdagar 19.15-20.15  

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min :  350 kr

Saltyoga Skratt & Relax

”The mind does not know that we’re faking it.”

Släpp på spänningar och frigör endorfiner med skratt i saltgrottan. En klass där vi blandar olika skrattövningar för att slutligen varva ner med en avslappnande och lugnande kroppsscanning liggandes på rygg.

Skratt gör din kropp avslappnad, skratt släpper på spänningar och syresätter ditt blod på roligast tänkbara sätt. Och skratt är universellt, alla förstår dess språk. Det är dessutom väldigt smittsamt.

Du är välkommen precis som du är, inga speciella kläder eller förkunskaper krävs. Vi kommer både stå, sitta och avslutningsvis ligga ner på rygg i avslappningen. Har du av någon anledningen inte möjlighet att sitta eller ligga ner tar vi självklart fram en stol.

Då vi befinner oss i saltgrottan med salt från golv till tak kan det vara lämpligt med kläder som tål lite salt. Var gärna barfota.

Tid: Lördag 28 november 10.30-11.30  

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min :  350 kr

Saltyoga Lymfatisk

Koncept utvecklat av Eva Demburg, yogalärare och Diplomerad Lymfflödesmassör, baserat på välkända lymfatiska rörelser samt utifrån egen insikt inom yogan och lymfsystemet.

Klassen inleds med en speciell teknik av egenmassage och andningsövningar som aktiverar lymfvätskan att öka sin pumptakt i kroppen. Vi övergår till mjuka yogaflöden, öppnar upp runt skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en kort avslappning.

Lymfcirkulationen i kroppen gör så att slaggprodukter, toxiner, överflödig vätska mm lättare förs ut ur kroppen och har hand om immunförsvaret;  lymfsystemet står för cirkulation och rening av kroppen. Att aktivera lymfsystemet medför att svullnader, diffus värk, infektioner, trötthet och extra vätskeansamlingar som tex efter träning, stress, hormonella obalanser & vid värme minskar/försvinner. Även tarmfunktion, andningsbeteende och sömnen kan förbättras. En positiv påverkan av vårt lugn -och ro system för tex långvarig trötthets -och stressymptom

Ofta behöver lymfsystemet en skjuts för att fungera optimalt! Det är ett långsamt arbetande system, ju mera slagg och andra gifter lymfan måste ta hand om desto större risk är det att hela vårt systemet blir överbelastat & skapar obalans/inflammationer i kroppen. Yogan hjälper dig att få mer energi & bättre immunförsvar samt ger dig en skön, enkel stretch som passar de flesta. Detta är ett komplement till tex lymfflödesmassage, lössittande kläder, ren kost.

Tid: Torsdagar 12.15-13.15 (PAUSAD TILLSVIDARE) 

Lärare: Eva Demburg

60 min: 350 kr

Salt Kundaliniyoga

Kundaliniyoga kallas ofta alla yogaformers moder. Det är en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform som ger snabb effekt. Den kom till väst i slutet av 1960-talet med den indiska yogin, Yogi Bhajan. Du lär dig att nå balans och djup avslappning i kropp och sinne genom yogiska tekniker som använts i tusentals år. Samtidigt får du en rejäl rengörande saltdetox.

I medveten närvaro går vi igenom enkla, stärkande och mjukgörande rörelser, balanserande andningsövningar, meditativa mantran för att stilla tankeflödet, liggande djupavslappningar och rogivande meditationer

Saltrummets tystnad bryts ibland av vacker, yogisk musik, sång och de mjuka vibrationerna från tibetanska klangskålar.

Klassen passar alla oavsett förkunskaper. Det går bra att sitta på stol för dig som har svårt att sitta på golvet och det finns alternativa rörelser för dig som känner dig stel, har värk eller är skadad. Du som tränat yoga länge och vill utforska det själsliga och meditativa har också kommit helt rätt. Alla möter sig själva på sin nivå.

Tid: PAUSAD  TILLSVIDARE

Lärare: Frida Westerdahl

Pris Salt kundaliniyoga 75 min: 350 kr.