Kombinera saltets och yogans hälsoeffekter

Att yoga  vårt saltrum är en magisk upplevelse. Välj mellan yinyoga, kundaliniyoga, yoga nidra eller pranayama. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas.

Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Förkylning, nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Problem med bihålorna

Pris drop-in: 350 kr; klippkort 10 ggr: 2750 kr

Varmt välkomna!

Salt Yinyoga

Öva dig i mindfulness på vår soliga, sköna saltstrand. Vi tränar oss att släppa taget och att vara i nuet. Saltet får oss att sjunka djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet. Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Stela höfter, baksidor av ben och vader öppnas sakta upp och blir smidigare och mer elastiska.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan strävar inte efter ”perfektion” i en slutposition. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad, prestationsinriktad livsstil. 

Tid: Torsdagar 19.15-20.45, Lördagar 10-11.30, Söndagar 17-18.30

Lärare: Mirva Johansson, Eva Demburg, Sanna Wirén

Pris 90 min: 350 kr.

Saltyoga

Salt Kundaliniyoga

Kundaliniyoga kallas ofta alla yogaformers moder. Det är en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform som ger snabb effekt. Den kom till väst i slutet av 1960-talet med den indiska yogin, Yogi Bhajan. Du lär dig att nå balans och djup avslappning i kropp och sinne genom yogiska tekniker som använts i tusentals år. Samtidigt får du en rejäl rengörande saltdetox.

I medveten närvaro går vi igenom enkla, stärkande och mjukgörande rörelser, balanserande andningsövningar, meditativa mantran för att stilla tankeflödet, liggande djupavslappningar och rogivande meditationer

Saltrummets tystnad bryts ibland av vacker, yogisk musik, sång och de mjuka vibrationerna från tibetanska klangskålar.

Klassen passar alla oavsett förkunskaper. Det går bra att sitta på stol för dig som har svårt att sitta på golvet och det finns alternativa rörelser för dig som känner dig stel, har värk eller är skadad. Du som tränat yoga länge och vill utforska det själsliga och meditativa har också kommit helt rätt. Alla möter sig själva på sin nivå.

På onsdagar är det fokus på Healing, på lördagar Återhämtning

Tid: JÄMNA VECKOR: Onsdagar 19.30-20.45, lördagar 10.00-11.15 .

Lärare: Frida Westerdahl.

Pris Salt kundaliniyoga 75 min: 350 kr.

Saltyoga Nidra Soundbath

Under denna 90 minutersklass kommer du att uppleva den kraftfullt avkopplande effekten som Yoga Nidra har på såväl din fysiska, mentala som emotionella kropp. Yoga Nidra är en ledd meditation liggandes på rygg i Savasana med stängda ögon. Det enda du behöver att göra är att lyssna på instruktionerna och fokusera på att inte somna. Under meditationens djupaste stadie spelas ett ljudbad genom en uppsättning Himalayan Singing Bowls, vars toner och vibrationer mjukar upp såväl muskler som sinne och fördjupar din meditation och avslappning.
Klassen inleds med Pranayama (andningsövningar) som kommer att grunda dig och fungera som en förberedelse för meditation.
Denna klass kräver ingen förkunskap i vare sig meditation eller Yoga Nidra, och passar såväl nybörjare som erfarna.  

Tid: OJÄMNA VECKOR: Onsdagar 19.30-21.00

Lärare: Diane Ionescu

90 min: 350 kr

Saltyoga Pranayama (kurs) 

Kombinera det magiska saltrummets alla fördelar med andningsträning och meditation. Under 10 veckor möts vi på måndagskvällarna för 75 minuter av stillhet och reflektion i en rogivande miljö.

Pranayama är en av de mer stilla och meditativa delarna av den klassiska yogatraditionen. Förutom den traditionella aspekten av pranayama påverkar också andningsträning ditt nervsystem då andningen i sig har en direkt koppling till detta. Under dessa tio veckor kommer du att få en introduktion till anatomin kring andetaget, hur det påverkar både vår fysiska och mentala hälsa samt genomgång av en rad andningsövningar. Inga förkunskaper krävs.

Drop-in platser i mån av plats.

Tid: Måndagar 19-20.15 start 9 september

Lärare: Ida Eriksson

75 min: 2150 kr 10 ggr, drop-in 350 kr/gång

Saltyoga Kundalini med Ljus (kurs) 

En finsk forskningrapport (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9854277) visar att under den mörka tiden av året är ljusterapi mera effektiv tillsammans med fitnessträning. Vi erbjuder en kurs i Kundaliniyoga med ljusterapi i saltrummet. Det blir tre välgörande behandlingar i ett. Vi provade detta förra året och fick förväntad effekt. Vi väljer kundaliniyogapass med fokus på solenergi och ryggen. Vi lägger in meditation och avslappning i slutet i mån av tid. Kursen passar både för nybörjare och erfarna utövare. Se Instagram Lightkundaliniyoga och Facebook yogiboris för mera info

Välj 1 gg/vecka eller 2 ggr/vecka. Drop-in platser i mån av plats.

Tid: Tisdagar och Fredagar 07.15-08.15, 12 november – 5 december (4 veckor)

Lärare: Boris Moroz

60 min: 1600 kr 8 ggr, 1000 kr 4 ggr, drop-in 350 kr/gång

Anmälan: info@stockholmsaltspa.com