Saltyoga

Kombinera saltets och yogans hälsoeffekter

Att yoga i vårt saltrum är en magisk upplevelse. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas. Vi har flera olika lugna yogaklasser i saltrummet, och samtliga yogaklasser i saltrummet passar alla oavsett tidigare yogaerfaranhet.

Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Förkylning, nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Problem med bihålorna

Schema Saltrum ojämna v Sep-2021

Schema Saltrum jämna v Sep-2021

Pris drop-in: 350 kr; klippkort 10 ggr: 2750 kr

Varmt välkomna!

Saltyoga Yin

Öva dig i mindfulness på vår sköna saltstrand. Vi tränar oss att släppa taget och att vara i nuet. Saltet får oss att sjunka djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet. Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Stela höfter, baksidor av ben och vader öppnas sakta upp och blir smidigare och mer elastiska.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan strävar inte efter ”perfektion” i en slutposition. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad, prestationsinriktad livsstil. 

Tid: Onsdagar 09.30-10.45 (75 min),  Torsdagar 10-11.15  (75 min) och 19.00-20.30 (90 min), Lördagar 10-11.30 (90 min, ojämna veckor)

Mirva Johansson (onsdagar och torsdagförmiddagar samt lördagar), Maria Halldén torsdagar 

Pris 75 min / 90 min: 350 kr.

Saltyoga Kundalini – kurs 5 ggr

Varmt välkommen att landa in i helande kundaliniyoga för att både vitalisera och balansera kropp och själ.
Här guidas du genom andningstekniker för att syresätta, rensa och öppna upp hela ditt system tillsammans med mer eller mindre kraftfulla övningar som söker skapa balans i hela kroppen, sinnet och själen. Vi mediterar, vilar och rör oss in i stillhet och vitalitet.

Dessa klasser har en touch av healing då läraren Malin är healer och energimedicin terapeut. Du får därför också konkreta tekniker för att rensa systemet på känslor och energier på plats.

Så känner du dig stel, inlåst, vill ha mer kraft, kontakt med din andlighet och det som är DU, ökat fokus, mindre stress, sova bättre och leva mer levande är detta en kurs för dig. 

Passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.

Tid: 29 september – 27 oktober Onsdagar kl 19-20.30 (5 ggr)

OBS! Första kurstillfället blir på tisdagen den 28e september, därefter onsdagar under oktober

Lärare: Malin Rydesjö

Pris 5 ggr: 1250 kr. 

DROP-IN in mån av plats; ord pris 350 kr/gång samt klippkort och presentkort gäller.

Bokning till kursen sker via email info@stockholmsaltspa.com

Saltyoga Lymfatisk

Koncept utvecklat av Eva Demburg, yogalärare och Diplomerad Lymfflödesmassör, baserat på välkända lymfatiska rörelser samt utifrån egen insikt inom yogan och lymfsystemet.

Klassen inleds med en speciell teknik av egenmassage och andningsövningar som aktiverar lymfvätskan att öka sin pumptakt i kroppen. Vi övergår till mjuka yogaflöden, öppnar upp runt skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en kort avslappning.

Lymfcirkulationen i kroppen gör så att slaggprodukter, toxiner, överflödig vätska mm lättare förs ut ur kroppen och har hand om immunförsvaret;  lymfsystemet står för cirkulation och rening av kroppen. Att aktivera lymfsystemet medför att svullnader, diffus värk, infektioner, trötthet och extra vätskeansamlingar som tex efter träning, stress, hormonella obalanser & vid värme minskar/försvinner. Även tarmfunktion, andningsbeteende och sömnen kan förbättras. En positiv påverkan av vårt lugn -och ro system för tex långvarig trötthets -och stressymptom

Ofta behöver lymfsystemet en skjuts för att fungera optimalt! Det är ett långsamt arbetande system, ju mera slagg och andra gifter lymfan måste ta hand om desto större risk är det att hela vårt systemet blir överbelastat & skapar obalans/inflammationer i kroppen. Yogan hjälper dig att få mer energi & bättre immunförsvar samt ger dig en skön, enkel stretch som passar de flesta. Detta är ett komplement till tex lymfflödesmassage, lössittande kläder, ren kost.

Tid: Fredagar 10.15-11.15 

OBS! Följande fredagar körs klassen kl 18.15-19.15 istället: 22/10, 19/11 och 17/12!

Lärare: Eva Demburg

60 min: 350 kr

Saltyoga Nidra Soundbath

Under denna 90 minutersklass kommer du att uppleva den kraftfullt avkopplande effekten som Yoga Nidra har på såväl din fysiska, mentala som emotionella kropp. Yoga Nidra är en ledd meditation liggandes på rygg i Savasana med stängda ögon. Det enda du behöver att göra är att lyssna på instruktionerna och fokusera på att inte somna. Under meditationens djupaste stadie spelas ett ljudbad genom en uppsättning Himalayan Singing Bowls, vars toner och vibrationer mjukar upp såväl muskler som sinne och fördjupar din meditation och avslappning.
Klassen inleds med Pranayama (andningsövningar) som kommer att grunda dig och fungera som en förberedelse för meditation.
Denna klass kräver ingen förkunskap i vare sig meditation eller Yoga Nidra, och passar såväl nybörjare som erfarna.  

Tid: JÄMNA VECKOR: Lördagar kl 10-11.30 och Söndagar 17-18.30

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 350 kr

SaltMeditation 

Under en timme guidas du genom olika andnings- och meditationsövningar för att grunda kroppen, stilla sinnet och minska dina stressnivåer efter en lång dag. Du blir vägledd i en medveten meditation för att hjälpa dig komma ur ditt ”monkey mind” och in i medveten närvaro. Vi jobbar också med ditt andetag, den mest kraftfulla bron till nervsystemet.
Dessa tekniker kan du sedan ta med dig och använda i din vardag.
Vi sitter/ligger/står på handduk i Saltrummet och tar hjälp av olika props så som bolster och filtar för rätt position. Handduk, filtar och bolster finns på plats.
Ha på dig bekväma kläder som inte stramar åt. Ibland sitter vi upp, ibland ligger vi ner. Vill du exponera huden maximalt för saltet så är kortärmat och shorts att föredra. Blir du lätt kall är långärmat passande.
Nivå: Passar alla. Har du svårt eller får ont av att ligga eller sitta i en viss position, säg till instruktören så hittar vi en position som passar.

Tid: Måndagar kl 17.15-18.15

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min: 350 kr

SaltMeditation Shaking in Space

Skaka loss kroppen i en unik miljö. Denna aktiva meditation leder uppmärksamheten från huvudet och ner i kroppen genom att skaka bort tankar, överflödiga spänningar och stress. Metoden härstammar från Kundaliniyogan och har använts i tusentals år. Den kan göras av de flesta då den varken kräver styrka eller vighet. Tekniken är även fördelaktig för dig som blir rastlös eller får ont under sittande meditation. Shaking kan med fördel göras en kortare stund innan sittande meditation eller asanapraktik, på morgonen för att väcka kroppen eller på kvällen för att rensa bort dagens tankar och landa i dig själv innan läggdags.

Shakingen gör vi i det underbara saltrummet, gärna barfota. En galaxlampa och musik skapar atmosfär som hjälper dig att komma in i flowet och skakningen. Klassen avslutas med en längre vila i Shavasana.
Nivå: Passar alla. 

Tid: Söndag 26/9 kl 19.30-20.30

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min: 350 kr

Saltyoga Mindfulness och Medveten Rörelse

En mjuk träningsform som hjälper dig att komma ner i varv, bli mer medveten om din kropp och andning. Mindfulness ger dig verktyg för att stressa ner, sätter fart på må-bra hormoner samt sänker pulsen, vilket gör att man känner sig mer avslappnad i både huvud och kropp.

Emma kommer även utbilda i lymfatisk egenvård för kroppen.
Lymfsystemet är vårt reningssystem som rensar ut slagg och vätska, som kan göra att vår kropp blir spänd och svullen.

Tid: Söndagar OJÄMNA VECKOR kl 16.00-17.00  

Lärare: Emma Larsson

60 min :  350 kr

Klasserna nedan är pausade tillsvidare!

Saltyoga Soft Flow

En klass i vackra saltrummet med fokus på närvaro, andning och en djupt förkroppsligad upplevelse. I en helt unik miljö leds du i mjuka medvetna rörelser som mjukar upp kroppen och hjälper dig släppa fysisk och emotionell stress. Klassen grundar sig i Hathapraktiken men bjuder in inslag från Yinyoga, Medicinsk Yoga, Restorative Yoga och Kundaliniyoga.

Klassen lämpar sig för alla nivåer och vi yogar på handdukar i saltet. Handduk och andra props finns på plats.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

75 min: 350 kr

Saltyoga Pranayama

Kombinera det magiska saltrummets alla fördelar med andningsträning och meditation.

Pranayama är en av de mer stilla och meditativa delarna av den klassiska yogatraditionen. Förutom den traditionella aspekten av pranayama påverkar också andningsträning ditt nervsystem då andningen i sig har en direkt koppling till detta. Du får en introduktion till anatomin kring andetaget, hur det påverkar både vår fysiska och mentala hälsa samt genomgång av en rad andningsövningar. Inga förkunskaper krävs.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE  

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min :  350 kr

Saltyoga Skratt & Relax

”The mind does not know that we’re faking it.”

Släpp på spänningar och frigör endorfiner med skratt i saltgrottan. En klass där vi blandar olika skrattövningar för att slutligen varva ner med en avslappnande och lugnande kroppsscanning liggandes på rygg.

Skratt gör din kropp avslappnad, skratt släpper på spänningar och syresätter ditt blod på roligast tänkbara sätt. Och skratt är universellt, alla förstår dess språk. Det är dessutom väldigt smittsamt.

Du är välkommen precis som du är, inga speciella kläder eller förkunskaper krävs. Vi kommer både stå, sitta och avslutningsvis ligga ner på rygg i avslappningen. Har du av någon anledningen inte möjlighet att sitta eller ligga ner tar vi självklart fram en stol.

Då vi befinner oss i saltgrottan med salt från golv till tak kan det vara lämpligt med kläder som tål lite salt. Var gärna barfota.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE 

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min :  350 kr