Kombinera saltets och yogans hälsoeffekter

Att yoga i vårt saltrum är en magisk upplevelse. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas. Vi har flera olika lugna yogaklasser i saltrummet, och samtliga yogaklasser i saltrummet passar alla oavsett tidigare yogaerfaranhet.

Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Problem med bihålorna

Pris drop-in: 385 kr; klippkort 10 ggr: 3000 kr

Vi rekommenderar att du har tights/mjukisbyxor samt tar med en långärmad tröja då våra saltyoga-klasser är lugna och avslappnande. Vi yogar på handdukar – inga yogamattor i saltrummet. Bolster, filt och sittkudde finns att låna under klasserna.

Varmt välkomna!

SCHEMA SALTYOGA: (klicka på länken, schemat visas i pdf-form)

SCHEMA SALTYOGA VT 2023 JÄMNA VECKOR

SCHEMA SALTYOGA VT 2023 OJÄMNA VECKOR

OBS! Ibland har vi extra klasser eller avvikande tider. När ni klickar på bokningslänken kommer ni till Bokadirekt och där kan man enkelt se alla tillgängliga tider. Det som står i Bokadirekt och kan bokas gäller, även om det avviker från schemat på hemsidan.

Saltyoga Yin

Öva dig i mindfulness på vår sköna saltstrand. Vi tränar oss att släppa taget och att vara i nuet. Saltet får oss att sjunka djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet. Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Stela höfter, baksidor av ben och vader öppnas sakta upp och blir smidigare och mer elastiska.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan strävar inte efter ”perfektion” i en slutposition. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad, prestationsinriktad livsstil. 

Tid: Tisdagar ojämna veckor kl 18.45-20 (start 2023-02-14) , Onsdagar jämna veckor 10-11.15 (75 min), Lördagar ojämna veckor 10-11.30 (90 min) och Söndagar ojämna veckor 10-11.15 (75 min)

Lärare: Mirva Johansson (onsdagar och lördagar), Eva Demburg (tisdagar), Mia Öhlin (söndagar)

Pris 75 min / 90 min: 385 kr.

Saltyoga Yin med Shamansk Trumma 

I saltets mjuka bädd vilar du i yinyogans jordande ställningar. Med kroppen förankrad mot jorden låter du den shamanska trummans slag hjälpa dig släppa stress och spänningar. Denna klass är ett tillfälle att gå djupare in i yinyogans värld med shamanska inslag där energi som fastnat i kroppen får chans att släppas fri. I en vacker, lättsam och trygg miljö får du möjlighet till att vila och samtidigt nå in på djupet av din personliga inre resa.

Maria välkomnar dig i allt du är just i denna stund!

Nivå: Passar alla. 

Tid: Onsdagar (OJÄMNA VECKOR) kl 11.30-13, Torsdagar kl 18.45-20.15 och lördagar jämna veckor kl 10-11.30 

Lärare: Maria Halldén

90 min: 385 kr

Salt Breathwork 

Breathwork är ett kraftfullt verktyg för att minska stress och komma i kontakt med kroppen, känslorna och kreativiteten.
I Breathwork alternerar vi mellan att andas djupt och intensivt, hålla andan och slappna av. Under passet upplever vi ofta härliga förnimmelser i kroppen och sinnet. Efteråt brukar man känna sig avslappnad, klar i huvudet och närvarande. Snabbt och effektivt sätt att nå ett meditativt tillstånd!

Denna klass hålls i saltrummet vilket maximerar hälsofördelarna med Breathwork tack vare saltrummets positiva effekter för luftvägarna. Klassen ges både som 60 min och 75 min. Den längre klassen är en lite djupare version där vi andas längre i varje omgång och håller andan mer på inandning än på utandning.

Nivå: Nybörjare till erfaren. 

Tid: Måndagar kl 12-13 (60 min) och onsdagar jämna veckor kl 19.45-21.00 (75 min)

OBS! Mån 9/1 kl 11.45-12.45

Lärare: Samuel Svärd

Samuel är en van spaceholder som sedan tonåren utforskat många olika discipliner inom meditation, self inquiry och breathwork. Samuel ser till att alla känner sig trygga och inkluderade innan han varsamt pushar oss utanför komfortzonen. Han är bra på att fånga upp och finnas där om du behöver stöd. Utbildad breathguide på Hale där han regelbundet håller pass i Breathwork. 

60min/75 min: 385 kr

Vi har Breathwork-klasser även i Yogasalen.

Saltyoga Medicinsk 

Medicinsk yoga är en lite mjukare och långsammare yogaform. Yogaövningarna är enkla och kan modifieras efter behov. Yogapassen i medicinsk yoga består av enkla fysiska rörelser (asanas), andningsövningar, djupavslappning, och kort meditation. Medicinsk yoga passar dig som vill ha en lugnare yogastund eller som har besvär med knän, höfter, rygg, axlar, nacke, huvudvärk eller stressymptom. Ett yogapass med Nathalie kan göras oavsett ålder, vighet, fysisk form eller tidigare yogaerfarenhet. Du utgår alltid ifrån din egen dagsform och fysiska förmåga och bygger på därifrån. Det finns ingen prestation eller något att bli bra på – det handlar enbart om att ta hand om sig själv för att må bra.

Nivå: Passar alla.

Tid: Onsdagar ojämna veckor kl 19-20.15 start 2023-02-01

Lärare: Nathalie Parkvall

Pris: 75 min: 385 kr 

Saltyoga Nidra Soundbath

Under denna 90 minutersklass kommer du att uppleva den kraftfullt avkopplande effekten som Yoga Nidra har på såväl din fysiska, mentala som emotionella kropp. Yoga Nidra är en ledd meditation liggandes på rygg i Savasana med stängda ögon. Det enda du behöver att göra är att lyssna på instruktionerna och fokusera på att inte somna. Under meditationens djupaste stadie spelas ett ljudbad genom en uppsättning Himalayan Singing Bowls, vars toner och vibrationer mjukar upp såväl muskler som sinne och fördjupar din meditation och avslappning.
Klassen inleds med Pranayama (andningsövningar) som kommer att grunda dig och fungera som en förberedelse för meditation.
Denna klass kräver ingen förkunskap i vare sig meditation eller Yoga Nidra, och passar såväl nybörjare som erfarna.  

Tid: Fredagar kl 18.15-19.45 samt OJÄMNA VECKOR: Söndagar kl 17-18.30

Fr o m Januari: Måndagar JÄMNA VECKOR kl 18.30-20.00

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 385 kr

Saltyoga Lymfatisk

Konceptet är utvecklat av Eva Demburg (Yogainstruktör som håller klassen med bakgrund som Lymfflödesmassör), skapad utifrån välkända lymfatiska rörelser & lugna yogapositioner

Klassen inleds med en kort introduktion med egenmassage samt andningsövningar som aktiverar lymfflödet, övergår sedan till mjuka & enkla yogaflöden utan prestation. Fokus på att mjuka upp kroppen kring skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en avslappning

Ett välfungerande lymfflöde i kroppen gör att slaggprodukter, toxiner, överflödig vätska mm kan transporteras till våra reningsorgan för borttransport ur kroppen, samt försvarar kroppen mot infektioner, virus och bakterier.

Att aktivera lymfsystemet medför att svullnader, diffus värk, sömn & tarmproblematik, sämre immunförsvar, trötthet och extra vätskeansamlingar, orsakat av tex träning, stress, hormonella obalanser kan påverkas positivt. En viktig del är påverkan av vårt lugn och ro -system för dig med trötthets- och stressymptom. Klassen passar även dig som har en stillasittande vardag

Tid: Tisdagar kl 18.45-19.45 (fr om februari endast jämna veckor!

Extra tillfälle: 26/1 kl 9-10

OBS! Tisdag 31/1 kl 19.15-20.15

60 min: 385 kr

Saltyoga Shaking in Space 

Skaka loss kroppen i en unik miljö. Denna aktiva meditationsteknik leder uppmärksamheten från huvudet och ner i kroppen genom att skaka bort tankar, överflödiga spänningar och stress. Metoden härstammar från Kundaliniyogan och har använts i tusentals år. Den kan göras av de flesta då den varken kräver styrka eller vighet. Tekniken är även fördelaktig för dig som blir rastlös eller får ont under sittande meditation. Shaking kan med fördel göras en kortare stund innan sittande meditation eller asanapraktik, på morgonen för att väcka kroppen eller på kvällen för att rensa bort dagens tankar och landa i dig själv innan läggdags.

Shakingen gör vi i det underbara saltrummet, gärna barfota. En galaxlampa och musik skapar atmosfär som hjälper dig att komma in i flowet och skakningen. Klassen avslutas med en längre vila i Shavasana.
Nivå: Passar alla. 

Tid: Måndagar kl 18.30-20.00 t o m 19/12

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 385 kr

Saltyoga Shaking med Sagostund för Vuxna Barn 

Minns du sagostunden när du var liten? Lyckan och myset i att krypa upp mellan filtar och kuddar och lyssna till en bok som läses upp? Under denna klass kan du återuppleva den stunden!

Klassen inleds med Shaking – att skaka loss kroppen. Denna aktiva meditationsteknik leder uppmärksamheten från huvudet och ner i kroppen genom att skaka bort tankar, överflödiga spänningar och stress. Metoden härstammar från Kundaliniyogan och har använts i tusentals år. Den kan göras av de flesta då den varken kräver styrka eller vighet. Tekniken är även fördelaktig för dig som blir rastlös eller får ont under sittande meditation.

Därefter följer en stund av totalt mys och lugn och omhändertagande! Här finns ingen som helst prestation; du kan ligga eller sitta precis som du vill, vara vaken eller slumra in, försvinna i en värld av saga.

Nivå: Passar alla. 

Tid: Onsdagar OJÄMNA VECKOR kl 19-20.30 t o m 21/12

Fr o m januari: Måndagar OJÄMNA VECKOR kl 18.30-20.00

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 385 kr

Saltyoga För Män 

Är du man som längtar efter ett tryggt utrymme för att släppa taget, ladda om och koppla av med andra män?  Då är den här klassen för dig. Du kommer att använda dina andetag, ljud, mjuka rörelser och yogaställningar för att skapa en jordad närvaro i din kropp. En klass för att påminna dig själv om din egen inre kraft och visdom.

Nivå: Passar alla. 

Tid: Måndagar kl 16.45-17.45

Lärare: Maria Halldén

60 min: 385 kr

Klasserna nedan är pausade tillsvidare!

Saltyoga Kundalini 

Kundaliniyoga kallas ofta modern till alla yogaformer. Det är en fysisk, mental och andlig form av yoga som är mjuk men samtidigt kraftfull och består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker där du i egen takt stärker dig själv, finner lugnet på insidan samtidigt som kroppen och sinnet blir mer flexibla. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar.

Kundaliniyoga bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning, och passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

 Alla övningar anpassas till utövarens förutsättningar.

Tid: xxx

Lärare: Boris Moroz

Pris: 75 min: 350 kr 

SaltMeditation 

Under en timme guidas du genom olika andnings- och meditationsövningar för att grunda kroppen, stilla sinnet och minska dina stressnivåer efter en lång dag. Du blir vägledd i en medveten meditation för att hjälpa dig komma ur ditt ”monkey mind” och in i medveten närvaro. Vi jobbar också med ditt andetag, den mest kraftfulla bron till nervsystemet.
Dessa tekniker kan du sedan ta med dig och använda i din vardag.
Vi sitter/ligger/står på handduk i Saltrummet och tar hjälp av olika props så som bolster och filtar för rätt position. Handduk, filtar och bolster finns på plats.
Ha på dig bekväma kläder som inte stramar åt. Ibland sitter vi upp, ibland ligger vi ner. Vill du exponera huden maximalt för saltet så är kortärmat och shorts att föredra. Blir du lätt kall är långärmat passande.
Nivå: Passar alla. Har du svårt eller får ont av att ligga eller sitta i en viss position, säg till instruktören så hittar vi en position som passar.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE

Lärare: 

60 min: 350 kr

Saltyoga Kundalini – med Malin Rydesjö

Varmt välkommen att landa in i helande kundaliniyoga för att både vitalisera och balansera kropp och själ.
Här guidas du genom andningstekniker för att syresätta, rensa och öppna upp hela ditt system tillsammans med mer eller mindre kraftfulla övningar som söker skapa balans i hela kroppen, sinnet och själen. Vi mediterar, vilar och rör oss in i stillhet och vitalitet.

Dessa klasser har en touch av healing då läraren Malin är healer och energimedicin terapeut. Du får därför också konkreta tekniker för att rensa systemet på känslor och energier på plats.

Så känner du dig stel, inlåst, vill ha mer kraft, kontakt med din andlighet och det som är DU, ökat fokus, mindre stress, sova bättre och leva mer levande är detta en klass för dig. 

Passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.

Tid: xxx

Lärare: Malin Rydesjö

Pris: 90 min: 350 kr

Saltyoga Soft Flow

En klass i vackra saltrummet med fokus på närvaro, andning och en djupt förkroppsligad upplevelse. I en helt unik miljö leds du i mjuka medvetna rörelser som mjukar upp kroppen och hjälper dig släppa fysisk och emotionell stress. Klassen grundar sig i Hathapraktiken men bjuder in inslag från Yinyoga, Medicinsk Yoga, Restorative Yoga och Kundaliniyoga.

Klassen lämpar sig för alla nivåer och vi yogar på handdukar i saltet. Handduk och andra props finns på plats.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE

Lärare: 

75 min: 350 kr

Saltyoga Pranayama

Kombinera det magiska saltrummets alla fördelar med andningsträning och meditation.

Pranayama är en av de mer stilla och meditativa delarna av den klassiska yogatraditionen. Förutom den traditionella aspekten av pranayama påverkar också andningsträning ditt nervsystem då andningen i sig har en direkt koppling till detta. Du får en introduktion till anatomin kring andetaget, hur det påverkar både vår fysiska och mentala hälsa samt genomgång av en rad andningsövningar. Inga förkunskaper krävs.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE  

Lärare: 

60 min :  350 kr