Kombinera saltets och yogans hälsoeffekter

Att yoga i vårt saltrum är en magisk upplevelse. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas. Vi har flera olika lugna yogaklasser i saltrummet, och samtliga yogaklasser i saltrummet passar alla oavsett tidigare yogaerfaranhet.

Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Problem med bihålorna

Pris: 385 kr

Klippkort 5 ggr: 1600 kr – giltigt i 6 månader från köpetillfället

Klippkorten är inte personliga – fler kan dela på ett kort. Klippkorten kan köpas på plats i vår butik, alternativt genom swish 1233600467 / bg 815-5921 – då erhålls kortet vid nästa besök. Vid bokning väljs Betalning på plats – klippkortet prickas vid ankomst.

Giltighetstiden på klippkorten förlängs endast mot läkarintyg som styrker långvarig sjukdom.

Vi rekommenderar att du har tights/mjukisbyxor samt tar med en långärmad tröja då våra saltyoga-klasser är lugna och avslappnande. Vi yogar på handdukar – inga yogamattor i saltrummet. Bolster, filt och sittkudde finns att låna under klasserna.

Varmt välkomna!

SCHEMA SALTYOGA:

OBS! Ibland har vi extra klasser eller avvikande tider. När ni klickar på bokningslänken kommer ni till Bokadirekt och där kan man enkelt se alla tillgängliga tider. Det som står i Bokadirekt och kan bokas gäller, även om det avviker från schemat på hemsidan.

Nedan följer beskrivning på alla våra saltyogaklasser samt bokningslänkar.

Saltyoga Yin 

Öva dig i mindfulness på vår sköna saltstrand. Vi tränar oss att släppa taget och att vara i nuet. Saltet får oss att sjunka djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet. Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Stela höfter, baksidor av ben och vader öppnas sakta upp och blir smidigare och mer elastiska.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan strävar inte efter ”perfektion” i en slutposition. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad, prestationsinriktad livsstil.

Nivå: Passar alla.

Tid: 

Fredagar kl 10-11.30 (Mirva Johansson, Lina Jarl)

Lördagar jämna veckor kl 10-11.30 (Lina Jarl) Lördag 15/6: Mirva Johansson

Söndagar jämna veckor kl 10-11.30 (Ramona Olin)

Söndagar ojämna veckor kl 18.30-20.00 (Jessica Forsberg)

Pris 90 min: 385 kr.

Saltyoga LymfFlow

Konceptet är utvecklat av Eva Demburg (Yogainstruktör som håller klassen med bakgrund som Lymfflödesmassör), skapad utifrån välkända lymfatiska rörelser & lugna yogapositioner

Klassen inleds med en kort introduktion med egenmassage samt andningsövningar som aktiverar lymfflödet, övergår sedan till mjuka & enkla yogaflöden utan prestation. Fokus på att mjuka upp kroppen kring skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en avslappning

Ett välfungerande lymfflöde i kroppen gör att slaggprodukter, toxiner, överflödig vätska mm kan transporteras till våra reningsorgan för borttransport ur kroppen, samt försvarar kroppen mot infektioner, virus och bakterier.

Att aktivera lymfsystemet medför att svullnader, diffus värk, sömn & tarmproblematik, sämre immunförsvar, trötthet och extra vätskeansamlingar, orsakat av tex träning, stress, hormonella obalanser kan påverkas positivt. En viktig del är påverkan av vårt lugn och ro -system för dig med trötthets- och stressymptom. Klassen passar även dig som har en stillasittande vardag

Tid: Tisdagar OJÄMNA VECKOR kl 18.30-19.30 

Instruktör: Eva Demburg

60 min: 385 kr

Saltyoga Nidra

Under denna 75 minutersklass kommer du att uppleva den kraftfullt avkopplande effekten som Yoga Nidra har på såväl din fysiska, mentala som emotionella kropp. Yoga Nidra är en ledd meditation liggandes på rygg i Savasana med stängda ögon.
Vi börjar med att mjuka upp kroppen med lätta rörelser, skakningar och andning för att sedan landa ned i saltet och guidas vidare in i nidran.
Efter nidran avslutar vi sittandes i tystnad för att integrera den djupa vilan.

Det enda du behöver att göra är att lyssna och vila.
Denna klass kräver ingen förkunskap i vare sig meditation eller Yoga Nidra, och passar såväl nybörjare som erfarna.

Tid: Torsdagar JÄMNA VECKOR kl 18.00-19.15 

Instruktör: Lina Jarl

75 min: 385 kr

Salt Qi Gong

Qi Gong, med sina rötter i traditionell kinesisk filosofi, hälsa och stridskonst, kombinerar mjuka rörelser, god hållning, andning och meditation. Med hjälp av Qi Gong kan du mjuka upp kroppen, öka cirkulationen, stärka ditt fokus och sänka stress.

Qi Gong är ett samlingsnamn för olika rörelseformer som bygger på den tusenåriga kinesiska filosofin om att kultivera och använda sin energi på ett hållbart och långsiktigt sätt för att balansera kroppens naturliga flöde. Qi betyder livsenergi och Gong betyder arbete eller träning. Qi Gong betyder alltså att arbeta eller träna sin livskraft, livsenergi, eller mer poetiskt sagt ”konsten att förfina sin livsenergi”. Övningarna är ofta lugna och cirkulära, med rörelser utifrån naturen.

Klassen börjar med att skaka loss spänningar för att sedan sakta ned och ståendes göra flödande qigong övningar som inkluderar andning, rörelse och meditation i en långsam takt. Vi avslutar liggandes i saltet med djupa andetag och integration av din energi.

Denna klass kräver ingen förkunskap. Alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Tid: Torsdagar OJÄMNA VECKOR kl 18.00-19.15 Start 11/4

Instruktör: Lina Jarl

75 min: 385 kr