Kombinera saltets och yogans hälsoeffekter

Att yoga i vårt saltrum är en magisk upplevelse. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas. Vi har flera olika lugna yogaklasser i saltrummet, och samtliga yogaklasser i saltrummet passar alla oavsett tidigare yogaerfaranhet.

Saltyoga är perfekt om du vill träna yoga och har något av dessa symtom:

  • Stress, oro och utmattningssyndrom
  • KOL, astma och allergi
  • Psoriasis, eksem, akne och andra hudåkommor
  • Nästäppa och dålig syreupptagningsförmåga
  • Ledvärk
  • Problem med bihålorna

Pris drop-in: 350 kr; klippkort 10 ggr: 2750 kr

Vi rekommenderar att du har tights/mjukisbyxor samt tar med en långärmad tröja då våra saltyoga-klasser är lugna och avslappnande. Vi yogar på handdukar – inga yogamattor i saltrummet. Bolster, filt och sittkudde finns att låna under klasserna.

Varmt välkomna!

SCHEMA SALTYOGA: (klicka på länken, schemat visas i pdf-form)

Ojämna veckor:  SCHEMA SALTYOGA VT 2022 fr Maj

Jämna veckor: SCHEMA SALTYOGA VT 2022 Jämna v fr Maj

OBS! Ibland har vi extra klasser eller avvikande tider. När ni klickar på bokningslänken kommer ni till Bokadirekt och där kan man enkelt se alla tillgängliga tider. Det som står i Bokadirekt och kan bokas gäller, även om det avviker från schemat på hemsidan.

Saltyoga Yin

Öva dig i mindfulness på vår sköna saltstrand. Vi tränar oss att släppa taget och att vara i nuet. Saltet får oss att sjunka djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet. Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet och de inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Stela höfter, baksidor av ben och vader öppnas sakta upp och blir smidigare och mer elastiska.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan strävar inte efter ”perfektion” i en slutposition. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till andra fysiska aktiviteter som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad, prestationsinriktad livsstil. 

Tid: Onsdagar 09.30-10.45 (75 min),  Torsdagar 11.45-13.00 (75 min) och 19.00-20.30 (90 min) samt Lördagar 10-11.30 (90 min)

Lärare: Mirva Johansson (onsdagar och lördagar ojämna veckor), Maria Halldén (torsdagar och lördagar jämna veckor)

Pris 75 min / 90 min: 350 kr.

Saltyoga Shaking in Space 

Storfavoriten är tillbaka på schemat!

Skaka loss kroppen i en unik miljö. Denna aktiva meditationsteknik leder uppmärksamheten från huvudet och ner i kroppen genom att skaka bort tankar, överflödiga spänningar och stress. Metoden härstammar från Kundaliniyogan och har använts i tusentals år. Den kan göras av de flesta då den varken kräver styrka eller vighet. Tekniken är även fördelaktig för dig som blir rastlös eller får ont under sittande meditation. Shaking kan med fördel göras en kortare stund innan sittande meditation eller asanapraktik, på morgonen för att väcka kroppen eller på kvällen för att rensa bort dagens tankar och landa i dig själv innan läggdags.

Shakingen gör vi i det underbara saltrummet, gärna barfota. En galaxlampa och musik skapar atmosfär som hjälper dig att komma in i flowet och skakningen. Klassen avslutas med en längre vila i Shavasana.
Nivå: Passar alla. 

Tid: Måndagar kl 18.30-20.00

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 350 kr

Saltyoga Kundalini 

Kundaliniyoga kallas ofta modern till alla yogaformer. Det är en fysisk, mental och andlig form av yoga som är mjuk men samtidigt kraftfull och består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker där du i egen takt stärker dig själv, finner lugnet på insidan samtidigt som kroppen och sinnet blir mer flexibla. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar.

Kundaliniyoga bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning, och passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

 Alla övningar anpassas till utövarens förutsättningar.

Tid: Onsdagar kl 19-20.15

Lärare: Boris Moroz

Pris: 75 min: 350 kr 

Saltyoga Lymfatisk

Koncept utvecklat av Eva Demburg, yogalärare och Diplomerad Lymfflödesmassör, baserat på välkända lymfatiska rörelser samt utifrån egen insikt inom yogan och lymfsystemet.

Klassen inleds med en speciell teknik av egenmassage och andningsövningar som aktiverar lymfvätskan att öka sin pumptakt i kroppen. Vi övergår till mjuka yogaflöden, öppnar upp runt skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en kort avslappning.

Lymfcirkulationen i kroppen gör så att slaggprodukter, toxiner, överflödig vätska mm lättare förs ut ur kroppen och har hand om immunförsvaret;  lymfsystemet står för cirkulation och rening av kroppen. Att aktivera lymfsystemet medför att svullnader, diffus värk, infektioner, trötthet och extra vätskeansamlingar som tex efter träning, stress, hormonella obalanser & vid värme minskar/försvinner. Även tarmfunktion, andningsbeteende och sömnen kan förbättras. En positiv påverkan av vårt lugn -och ro system för tex långvarig trötthets -och stressymptom

Ofta behöver lymfsystemet en skjuts för att fungera optimalt! Det är ett långsamt arbetande system, ju mera slagg och andra gifter lymfan måste ta hand om desto större risk är det att hela vårt systemet blir överbelastat & skapar obalans/inflammationer i kroppen. Yogan hjälper dig att få mer energi & bättre immunförsvar samt ger dig en skön, enkel stretch som passar de flesta. Detta är ett komplement till tex lymfflödesmassage, lössittande kläder, ren kost.

Tid: Tisdagar kl 18.30-19.30

Lärare: Eva Demburg

60 min: 350 kr

Saltyoga Nidra Soundbath

Under denna 90 minutersklass kommer du att uppleva den kraftfullt avkopplande effekten som Yoga Nidra har på såväl din fysiska, mentala som emotionella kropp. Yoga Nidra är en ledd meditation liggandes på rygg i Savasana med stängda ögon. Det enda du behöver att göra är att lyssna på instruktionerna och fokusera på att inte somna. Under meditationens djupaste stadie spelas ett ljudbad genom en uppsättning Himalayan Singing Bowls, vars toner och vibrationer mjukar upp såväl muskler som sinne och fördjupar din meditation och avslappning.
Klassen inleds med Pranayama (andningsövningar) som kommer att grunda dig och fungera som en förberedelse för meditation.
Denna klass kräver ingen förkunskap i vare sig meditation eller Yoga Nidra, och passar såväl nybörjare som erfarna.  

Tid: JÄMNA VECKOR: Söndagar kl 17-18.30

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

90 min: 350 kr

Saltyoga Mantra, Meditation och Klang

En klass där vi går igenom mantran ord för ord och slutligen sjunger tillsammans. Mantrasång behöver inte låta på något speciellt sätt utan ska få en att må bra och komma från hjärtat, då låter det alltid vackert. Stunden avslutas med en sittande eller liggande meditation till klangskålar.

Denna klass kräver ingen förkunskap inom mantra eller meditation – passar såväl nybörjare som erfarna.  

Tid: JÄMNA VECKOR: Söndagar kl 19-20

Lärare: Diana ”Py” Ionescu

60 min: 350 kr

Klasserna nedan är pausade tillsvidare!

SaltMeditation 

Under en timme guidas du genom olika andnings- och meditationsövningar för att grunda kroppen, stilla sinnet och minska dina stressnivåer efter en lång dag. Du blir vägledd i en medveten meditation för att hjälpa dig komma ur ditt ”monkey mind” och in i medveten närvaro. Vi jobbar också med ditt andetag, den mest kraftfulla bron till nervsystemet.
Dessa tekniker kan du sedan ta med dig och använda i din vardag.
Vi sitter/ligger/står på handduk i Saltrummet och tar hjälp av olika props så som bolster och filtar för rätt position. Handduk, filtar och bolster finns på plats.
Ha på dig bekväma kläder som inte stramar åt. Ibland sitter vi upp, ibland ligger vi ner. Vill du exponera huden maximalt för saltet så är kortärmat och shorts att föredra. Blir du lätt kall är långärmat passande.
Nivå: Passar alla. Har du svårt eller får ont av att ligga eller sitta i en viss position, säg till instruktören så hittar vi en position som passar.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE

Lärare: 

60 min: 350 kr

Saltyoga Kundalini – med Malin Rydesjö

Varmt välkommen att landa in i helande kundaliniyoga för att både vitalisera och balansera kropp och själ.
Här guidas du genom andningstekniker för att syresätta, rensa och öppna upp hela ditt system tillsammans med mer eller mindre kraftfulla övningar som söker skapa balans i hela kroppen, sinnet och själen. Vi mediterar, vilar och rör oss in i stillhet och vitalitet.

Dessa klasser har en touch av healing då läraren Malin är healer och energimedicin terapeut. Du får därför också konkreta tekniker för att rensa systemet på känslor och energier på plats.

Så känner du dig stel, inlåst, vill ha mer kraft, kontakt med din andlighet och det som är DU, ökat fokus, mindre stress, sova bättre och leva mer levande är detta en klass för dig. 

Passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.

Tid: xxx

Lärare: Malin Rydesjö

Pris: 90 min: 350 kr

Saltyoga Mindfulness och Medveten Rörelse

En mjuk träningsform som hjälper dig att komma ner i varv, bli mer medveten om din kropp och andning. Mindfulness ger dig verktyg för att stressa ner, sätter fart på må-bra hormoner samt sänker pulsen, vilket gör att man känner sig mer avslappnad i både huvud och kropp.

Emma kommer även utbilda i lymfatisk egenvård för kroppen.
Lymfsystemet är vårt reningssystem som rensar ut slagg och vätska, som kan göra att vår kropp blir spänd och svullen.

Tid: PAUSAD 

Lärare: Emma Larsson

60 min :  350 kr

Saltyoga Soft Flow

En klass i vackra saltrummet med fokus på närvaro, andning och en djupt förkroppsligad upplevelse. I en helt unik miljö leds du i mjuka medvetna rörelser som mjukar upp kroppen och hjälper dig släppa fysisk och emotionell stress. Klassen grundar sig i Hathapraktiken men bjuder in inslag från Yinyoga, Medicinsk Yoga, Restorative Yoga och Kundaliniyoga.

Klassen lämpar sig för alla nivåer och vi yogar på handdukar i saltet. Handduk och andra props finns på plats.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE

Lärare: 

75 min: 350 kr

Saltyoga Pranayama

Kombinera det magiska saltrummets alla fördelar med andningsträning och meditation.

Pranayama är en av de mer stilla och meditativa delarna av den klassiska yogatraditionen. Förutom den traditionella aspekten av pranayama påverkar också andningsträning ditt nervsystem då andningen i sig har en direkt koppling till detta. Du får en introduktion till anatomin kring andetaget, hur det påverkar både vår fysiska och mentala hälsa samt genomgång av en rad andningsövningar. Inga förkunskaper krävs.

Tid: PAUSAD TILLSVIDARE  

Lärare: 

60 min :  350 kr