Bokningsregler Event

För alla event gäller följande: Bokningen är bindande fr o m 5 dagar före eventet. Avgiften ska betalas i samband med bokningen via online-kortbetalning, som aktiveras i anslutning till Eventet. Återbetalning efter att avbokningsmarginalen har gått ut kan endast ske om en ersättare kan ta platsen.

Klädsel / utrustning: Vi rekommenderar att du har tights/mjukisbyxor samt tar med en långärmad tröja på våra klasser i saltrummet eftersom klasserna är lugna och avslappnande. Vi yogar på handdukar – inga yogamattor i saltrummet. Bolster, filt och sittkudde finns att låna under klasserna.

1/10 Workshop i Restorative Yoga (Återhämtningsyoga) (Även 12/11 och 10/12, samma bokningslänk)

Upplev total avslappning i den unika miljön i Saltrummet!

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk yogaform som är ytterligare mer ”yin” än yinyoga, ett steg mjukare och vilsammare, och som handlar om att slappna av och skapa återhämtning – fysiskt, mentalt och själsligt. Restorative yoga går ut på att låta kroppen och sinnet få vila och återhämta sig och utförs genom mjuka, stilla och avslappnande positioner som ger maximal avlastning. Med hjälp av kuddar, stolar, bolsters och filtar försätts kroppen i ett ”viktlöst” tillstånd. Du uppmanas att släppa taget och sjunka in i kuddarna. Vi stannar i ställningarna i 10 – 20 minuter. Genom denna vila och avslappning stimuleras det parasympatiska nervsystemet vilket hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till långt senare. Restorative Yoga skapades av BKS Iyengar och används mycket effektivt mot fysisk och psykisk utmattning.

Fördelar med Restorative Yoga:

  • Enkelt att utföra, passar alla.
  • Bättre sömn
  • Ökad cirkulation i kroppen
  • Avslappnande, släpper spänningar i kroppen
  • Lugnar sinnet vilket kan bromsa in fysiska stressymptom
  • Har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion
  • Ökar fokus, närvaro och kroppskännedom
  • Lär oss att släppa kontrollen och våga hänge oss fullt ut
  • Ger kroppen återhämtning mellan träningspass och förebygger skador

Obs: vi har bara 6 platser, så boka in dig redan idag!

Ta med varma sköna kläder då klassen är mycket avslappnande!

Bokningen betalas med online-kortbetalning i samband med bokningen. Betalningen aktiveras i anslutning till Eventet. Anmälan är bindande – oavbokat besök debiteras. Särskilda avbokningsregler gäller vid event. Se bokningsreglerna överst på sidan.

Yogalärare: Mirva Johansson 

Tid: 2023-10-01 kl. 11.00-13.00 

Pris: 500 kr

1/10: Gong i saltrummet. (Även 29/10, 12/11 och 10/12, samma bokningslänk)

Upplev ett fantastiskt Gongbad i Saltrummet!

Varmt välkomna till ett extra härligt pass där det välgörande saltet och Gongen återställer balansen i kropp och själ. Saltet är bra för luftvägarna, bihålorna, immunförsvaret och syreupptagningsförmågan samt att det har en lugnande och avslappnande effekt. Det är också bra för huden och hjälper mot eksem, acne och andra hudåkommor.

Under passet gör vi enkla yogaövningar för att slappna av i kroppen. Sen kommer vi att göra några enkla andningsmeditationer för att tillgodogöra oss saltets effekt ordentligt. Till sist försätts du i djup vila av den en meter höga Gongen.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och sätter igång läkande flöden. Den som lyssnar hamnar i ett tillstånd mellan sömn och vakenhet, vilket ger kroppen en otroligt djup vila. Många säger att de fått bättre sömn, ny energi och blivit mer kreativa efter ett Gongbad. 

Ta med varma sköna kläder då klassen är mycket avslappnande!

Obs: vi har bara 9 platser, så boka in dig redan idag!

Vid fullbokad klass mejla till info@stockholmsaltspa.com för att komma med på väntelistan. 

Bokningen betalas med online-kortbetalning i samband med bokningen. Betalningen aktiveras i anslutning till Eventet. Anmälan är bindande – oavbokat besök debiteras. Särskilda avbokningsregler gäller vid event. Se bokningsreglerna överst på sidan.

Har du frågor, ställ dem här: boka@feelthevibes.se eller på telefon 070-513 18 87

Gongledare: Mattias Sundman. 

Tid: 2023-10-01 kl. 14.00-16.00 

Pris: 600 kr.

Välkommen!

Mattias Sundman är utbildad Gongmästare och har spelat Gong i över tre år. Han håller regelbundna klasser både i Stockholm och Nynäshamn och spelar på Space of Love på Öland. Han älskar att dela med sig av sin passion för Gongen.

”Jag spelar alltid från hjärtat och för världsfred.”
Läs mer om Mattias

29/10: Workshop Yinyoga med Chakrabalansering 

I det vackra saltrummet kombinerar vi avslappnande yinyoga med en djupgående chakrameditation.

Sommaren är snart här och det är dags att städa ur det gamla för att ge plats åt det nya. Hur ofta tar vi oss tid att städa vår energikropp? Maria leder dig i en utrensande chakrameditation så att du kan släppa det som varit och börja sommaren med ny fräsch energi. Samtidigt vilar vi ner i saltet i Yinyogas grundande positioner. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av meditation eller Yinyoga. Detta är en grundande och samtidigt upplyftande klass där hela du är välkommen precis som du är!

Obs: vi har bara 8 platser, så boka in dig redan idag!

Bokningen betalas med online-kortbetalning i samband med bokningen. Betalningen aktiveras i anslutning till Eventet. Anmälan är bindande – oavbokat besök debiteras. Särskilda avbokningsregler gäller vid event. Se bokningsreglerna överst på sidan.

Yogalärare: Maria Halldén 

Tid: 2023-10-29 kl 10.00-12.00

Pris: 500 kr

5/11 Workshop – SaltBreathwork 

Välkommen på workshop i SaltBreathwork med den certifierade andningsexperten Samuel Svärd.

Samuel kommer först att hålla en genomgång om varför breathwork är bra och hur det räddade hans liv när han upptäckte det för 8 år sedan.

Efter detta kommer vi att ledas genom en djup breathwork-session i saltrummet, där vi alternerar mellan rundor av intensiv andning och andningspauser. Har du inte provat detta förut kommer du att bli förvånad hur stark effekt detta har. Att göra detta i Saltrum är fantastiskt då du får de kombinerade fördelarna från breathwork och saltterapi. Samuel och Stockholm Saltspa är idag de enda i Sverige som erbjuder den här behandlingen.

Avslutningsvis kommer vi att sjunka ner i en lång djupavslappning för att landa efter vår upplevelse. Det finns även möjlighet att stanna kvar efteråt för att prata med Samuel och de andra deltagarna om vår upplevelse samt ställa frågor.

Denna workshop passar både nybörjare och de som varit med flera gånger förut för att fördjupa sina kunskaper.

Bokningen betalas med online-kortbetalning i samband med bokningen. Betalningen aktiveras i anslutning till Eventet.

Anmälan är bindande. Oavbokat besök debiteras. Särskilda avbokningsregler gäller vid event. Se bokningsreglerna överst på sidan.

Instruktör: Samuel Svärd 

Tid: 2023-11-05 kl. 17.00-19.00 

Pris: 500 kr.

KOMMANDE WORKSHOPS (Datum ej satt än):

xx/xx Workshop Yinyoga och Lymfsystemet 

Vi startar med andetaget, egenmassage där vi öppnar upp överkroppen i lugna flöden till ljusterapi för att starta igång lymfsystemet i kroppen under 30 minuter. Sedan går vi över till Yin, till stillhet där vår bindväv kan mjukna genom att vi släppertaget om musklerna och istället slappnar av under några minuter i positionerna. En medveten närvaro så sinnet får komma till ro. Fokus i denna workshop är att öppna upp ditt viktiga lymfsystem genom att använda oss av de positioner som enligt Traditionell kinesisk medicin främjar vårt lymfflöde. Lymfsystemet är vårt cirkulation -och reningssystem, det har hand om immunförsvar och rensar kroppen från slaggprodukter och överflödig vätska. En workshop för dig som vill lära dig mer om lymfsystemet, hur du kan känna dig lättare i kroppen och lugnare till sinnes. För dig som kanske känner dig tung i kroppen, oförklarlig värk, svullnar lätt eller har trötthetssyndrom. Eller för dig som älskar att yoga i saltrummet med dess magiska effekter för hälsan

Obs: vi har bara 8 platser, så boka in dig redan idag!

Bokningen betalas med online-kortbetalning i samband med bokningen. Betalningen aktiveras i anslutning till Eventet.

Anmälan är bindande. Oavbokat besök debiteras. Särskilda avbokningsregler gäller vid event. Se bokningsreglerna överst på sidan.

Instruktör: Eva Demburg 

Tid: 2023-xx-xx kl. xx-xx 

Pris: 500 kr.

xx/xx: Workshop: Återhämta Dig med Restorative Saltyoga 

Känns det som om tiden aldrig räcker till? Känns det som att din vardag är ett konstant pussel? Känner du dig orkeslös men samtidigt rastlös? Har du svårt att komma ner i varv och in i stillhet? Längtar du efter vila och andrum? Vill du veta mer om hur du kan förkroppsliga närvaro och mindfulness? Då är denna workshop för dig!

Under 2 timmar ges en möjlighet till djup avslappning, återhämtning och att komma i kontakt med det helt prestationslösa varandet.

Vi använder kuddar, filtar och block som stöd och ligger i kroppsanpassade ställningar som får kroppen och sinnet att vila på djupet.

Klassen kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp. Restorative yoga har visat sig ha en positiv effekt vid stress-symptom och utbrändhet då även hjärnan ges tillfälle att vila och läka.

Maria skapar en lugn och trygg miljö där du tillåts stressa av och komma djupt in i avslappning.

(Ta gärna med en tunn sjal eller scarf att ha över ögon och hjässa samt varma sköna kläder)

Workshopen hålls i Saltrummet.

Avgiften betalas med online-kortbetalning. Betalningen aktiveras på Event-dagen.

Instruktör: Maria Halldén

Tid: 2023-xx-xx kl. xx

Pris: 500 kr.