Massage

Klassisk svensk massage

Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. Behandlingen anpassas efter just efter dina behov och hjälpa dig att må bra. 

Spamassage

En avslappningsmassage som är avstressande och mjuk. Det här något för dig som inte vill ha en muskelbehandling utan bara en riktigt skön massage. Du kan även välja ansikts- och skalpmassage.

Koppning

Koppning är ett alternativt terapimetod som används till att lindra smärta, inflammation och spänningar. Genom att trycka ihop koppor mot huden bildas ett vacuum som ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler, och underhud och ger en kraftfull cirkulationsökning. Man brukar likna det vid en djup bindvävsmassage.

Behandlingen är bra för dig som har långvariga muskelspänningar, muskelknutor, triggerpunkter eller celluliter.

Koppning bör undvikas vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om kunden har haft en stroke.

Koppning ger bästa effekt som kur. 30 minuter kur 5 ggr/10 ggr 2200 kr/4000 kr

Muskel- och nervterapi

Många går omkring med smärta av olika slag som stör och begränsar deras liv. Ofta har de svårt att få hjälp och hitta en behandlingsform som lindrar eller avhjälper problemen.

En vanlig orsak till besvären är att kroppen vid fysisk ansträngning eller stress skapat mer syra än vad kroppen klarat av att transportera bort. Det resulterar i en massa slagg som lägger sig som klister runt muskler, nerver, senor och organ. Denna unika behandling tar loss stelnade syror och avhjälper många typer av smärta. 
Under muskel- och nervterapin används inga verktyg eller maskiner – terapeuten använder sin egen kropp. Behandlingen går ut på att återställa nervsystemets kontakt med kroppen och blodtillförsel till musklerna genom att ta loss slagg och restpartiklar som begränsar musklerna och nervernas funktion.

Alla människor är olika och hur många behandlingar som behövs beror på vilket problem man har. Ibland räcker det med en gång, men om du har gått med ett problem länge brukar det kunna behövas 2-6 behandlingar att komma till rätta med problemet.

En behandling tar ca 50-60 min.

Boka sker via email: muskel.nervstudion@gmail.com

Akupressur

När livsenergin ”Qi” flödar harmoniskt, är vi friska. Energiflödet störs och blockeras ofta av yttre omständigheter, t.ex.omslag i vädret, felaktig kost eller ensidig arbetsställning. Emotionella trauman och känslomässiga blockeringar kan också orsaka obalanser, som kan ge muskelspänningar som så småningom utvecklas till fysiska åkommor eller sjukdomar. Utmed meridianerna finns ett antal punkter, som akupressören trycker på för att stimulera och balansera flödet av energi, Qi. På så vis stärks kroppens egen självläkande förmåga. Acu kommer från latinets acus som betydet nål. Akupuntur betyder alltså att göra hål med nål. I akupressur trycker terapeuten med fingrarna på punkterna i stället för att använda nål. Diagnosen ställs genom att ställa frågor, titta på tungan och känna på pulsarna. Terapeuten kan då uppfatta om klienten har en blockering i en viss meridian eller lider av en obalans. Terapeuten använder sig av den kinesiska medicinens förklaringsmodell för att beskriva kroppens tillstånd. Klienten kan ha överskott eller brist på t.ex. kyla, hetta, vind eller fukt. Behandlingen brukar upplevas som mycket behaglig och avstressande. Klienten ligger på en behandlingsbrits med kläderna på och eventuellt en filt över sig.  Behandlingen tar ca 75 min.

Användningsområden: Akupressur kan ge hjälp och lindring vid t ex allergi, astma och andningsproblem; eksem, klåda och hudproblem; huvudvärk, migrän och nackproblem; tinnitus, trötthet och yrsel; ögon-, öron- och halsproblem; muskelvärk, ryggsmärtor och ledproblem; olika tillstånd med smärta; beroendeproblem t.ex. med socker, mat, kaffe och tobak; ätstörningar,stress, oro och nedstämdhet.

Axel och nacke + balansering 30 min: 250 kr

Behandling enligt tidigare diagnos 60 min: 600 kr

Diagnos av obalanser + behandling 75 min: 700 kr

Bokning sker via email: jeanebras@yahoo.com.br

Lymfflödesmassage / Lymfmassage

Lymfflödesmassage och lymfmassage är olika tekniker, men med samma slutmål. Behandlingen startar cirkulationen i kroppen så att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska effektivt kan transporteras ut ur kroppen.
Massagen har även en stor påverkan på vårt lugn och ro -system. En mjuk, avslappnande och behaglig massage där hud och bindväv behandlas. Vid
regelbundna behandlingar och egenvård minskar överflödig vätska från kroppen och då ökar chansen att minska på kroppens omfång. Kan även ha en
positiv påverkan på oförklarliga smärt /värk områden, även neurologiska. Kombineras med fördel med Medicinsk laser och koppning som ingår i
behandlingstid eller boka ”kombo”.
Vid första besöket instrueras du i egenmassage och får individuella råd, rekommenderar då 65-80 minuters tiden.

Medicinsk Laser

Med medicinsk laser appliceras laserljus icke-invasivt för att minska smärta och inflammation. Det främjar även läkning, reducerar alla slags svullnader,
stimulerar cellfunktioner, är ett effektivt komplement vid all slags massage samt sätter effektivt igång lymfsystemet.
Rent kliniskt har forskningen bland annat visat att man kan förkorta läkningstiden/rehabiliteringstiden vid olika inflammatoriska tillstånd ex vid rematoid
artrit, artros och sen besvär. Har behandlat överrörlighet och kroppsdelar med smärttillstånd med framgång, kan även hjälpa mot tex tinnitus.
Kombinera med massage eller köp som enskild kur.

30 minuter kur 5 ggr/10 ggr 1800 kr/ 3600 kr

Holistisk ryggmassage med akupressur

Holistisk ryggmassage med akupressur är en behandling som hjälper kroppen att släppa på spänningar och stimulerar olika organ och får därigenom igång kroppens egna självläkningsprocess. Behandlingen kan minska stress och stelhet samt förbättra sömnen.

I behandlingen används essentiella oljor (aromaterapi).

50 min 795 kr

Skalpmassage

Skalpmassage är en välgörande massage med mjuk beröring av skalpen, axlarna och nacken. Förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, gynnar hårväxten och löser upp spänningar i huvudet, nacke och axlarna.

25 min 495 kr

Zonterapi med stämgafflar + Fotmassage med essentiella oljor

Zonterapi med stämgafflar är en alternativmedicinsk metod som används för att sända vibrationer från olika zonterapipunkter under fötterna till olika kroppsdelar och organ, som stimuleras med hjälp av vibrationerna. Vid obalans eller sjukdom kan stimulering via zonterapipunkterna återskapa energibalansen i respektive organ.

Behandlingen avslutas med en behaglig fotmassage med essentiella oljor (aromaterapi).

60 min 995 kr

Chakrabalansering och -reglering med stämgafflar

Chakrabalansering och -reglering är en behandling som återskapar balans och harmoni i kroppens energicenter – chakror. På varje chakra aktiveras olika stämgafflar som har olika toner och frekvenser. Olika blockeringar i organen befrias med hjälp av djupverkande vibrationer.  Stämgafflarna har fysisk, psykisk och emotionell läkande verkan.

Kan kombineras med holistisk ryggmassage eller skalpmassage. Ger en känsla av djup avkoppling och välbefinnande.

Chakrabalansering och -reglering 45 min 795 kr

Chakrabalansering och -reglering med holistisk ryggmassage 80 min 1295 kr

Chakrabalansering och -reglering med skalpmassage 60 min 995 kr